Ultima cifră a unei puteri

Încearcă-ți puterile la mathemaraton! Pregătește creionul, hârtia, guma de șters și ascuțitoarea. O să ai nevoie de ceva timp, pentru că e vorba de un maraton, cu 10 întrebări - exerciții. Citește cu atenție fiecare întrebare. Nu te grăbi; e important să te străduiești să răspunzi la fiecare întrebare. Așa îți vei dezvolta îndemânarea de a rezolva la matematică. De fapt, așa se învață la matematică. Dacă ai nelămuriri, te poți întoarce la articol; acolo ai explicații și exemple. Creionul și hârtia sunt instrumentele de bază la matematică, iar rezolvarea este metoda de lucru care te va ajuta să înveți. Trebuie doar să te străduiești!

Fiecare întrebare are patru variante de răspuns. Rezolvă cum crezi tu că e bine și apoi alege varianta care crezi că e corectă. Dacă ai rezolvat corect, vei putea vedea rezolvarea și sub ea butonul pentru întrebarea următoare. Dacă ai ales o variantă greșită, vei vedea un indiciu care te va ajuta și vei putea să încerci din nou. Dacă ai ales greșit de trei ori, vei putea să vezi rezolvarea corectă, iar sub ea va fi butonul pentru întrebarea următoare.

Încercăm, e posibil să greșim, încercăm din nou, poate greșim iar, încercăm încă o dată, ne străduim. Încercăm până reușim. Învățăm.

***